Zagreb 15.11.2019.

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održana je radionica na aktualnu temu tzv. “lažnih bolovanja”. U nazočnosti gotovo stotinu predstavnika najvažnijih tvrtki iz cijele Hrvatske, predavači iz Instituta za upravljanje apsentizmom iz Zagreba su kroz podatke i statistiku pokazali kako je javnost dovedena u zabludu da je 40% bolovanja lažno ili neopravdano. Naime, početkom listopada 2019. godine, dio medija je prenio podatke iz izvješća HZZO-a u kojima su autori članaka izveli krivi zaključak o masovnoj pojavi zluoptrebe bolovanja od strane radnika. Najveći dio radionice ipak je bio posvećen načinima prevencije zloupotrebe bolovanja kao i drugih oblika apsentizma. Sudionicima radinice će biti dostavljen alat za samodijagnostiku apsentizma kako bi mogli napraviti preliminarnu analizu stanja u svojoj organizaciji.

U ime Instituta, predavanje su održali Sandra Ćuprudija i Damir Kovačević, dok su kao gosti predavači sudjelovali i dr. Željko Dubravac iz tvrtke Sanofi te Ivan Ivoš i Josip Habljak iz tvrtke Re-Croatia.

Institut za upravljanje apsentizmom zahvaljuje svim sudionicima na dolasku i konstruktivnoj raspravi kao i HUP-u na odličnoj organizaciji događaja.

Prezentaciju s radionice možete pronaći ovdje

Upitnik za dostavu alata za samodijagnostiku apsentizma u organizaciji možete pronaći ovdje